ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ

pantabrexei123
Την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 εκδόθηκε -από τη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας- ένταλμα πληρωμής ύψους 22.140 ευρώ για την εξόφληση της μελέτης "Ανάδειξη του φαραγγιού Πανταβρέχει".
Όπως είχαν δημοσιεύσει σε αναλυτικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 514/19-09-2012) η εν λόγω μελέτη είχε ανατεθεί σε μια επιστημονική ομάδα (καθηγητές) του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η σχετική σύμβαση ανάθεσης υπογράφηκε πριν από ένα χρόνο περίπου (στις 3 Σεπτεμβρίου 2012) από τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς και τον τότε πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Σταύρο Καρκάνη, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είχε οριστεί ο Δρ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας και επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης του έργου ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιος Τάκης.
Τι προβλέπεται
Σκοπός του έργου είναι η καταγραφή και ανάλυση των δραστηριοτήτων των επισκεπτών του φαραγγιού (κολύμπι, περιήγηση, αθλητισμός, ψάρεμα, κατασκήνωση κ.α.) με τη βοήθεια ερωτηματολογίων και άλλων τεχνικών συγκέντρωσης πληροφοριών και αξιολόγηση σε ό,τι αφορά τη συμβατότητά τους με τη λειτουργία των οικοτόπων της περιοχής.
Έτσι θα προκύψει ο κανονισμός για τις δραστηριότητες που επιτρέπονται και τον τρόπο διεξαγωγής τους. Εντωμεταξύ, σημαντική είναι και η σύνταξη ενδεικτικών πρότυπων μελετών για την ανάδειξη και προστασία του Φαραγγιού, καθώς και για τη βελτίωση της επισκεψιμότητάς του, όπως μελέτη για κατασκευή κυκλικής διαδρομής από τη γέφυρα Ροσκάς - Στουρνάρας έως την έξοδο του φαραγγιού (μονοπάτια, εξέδρες παρατήρησης, κρεμαστές γέφυρες, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.α.), καθώς και μελέτες για δημιουργία σημείων πληροφόρησης με ενημερωτικές πινακίδες, χώρους υποδοχής και αναψυχής και θέσεις θέασης, ενώ εξίσου σημαντική κρίνεται και η συλλογή πληροφοριακού υλικού για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής (νερό, πετρώματα, χλωρίδα, πανίδα, θρύλοι και παραδόσεις κ.α.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις