H Ευρυτανία φημίζεται για το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, το μοναστήρι της Παναγιάς Προυσσιώτισας και το φαράγγι Πάντα Βρέχει. Αν ο θρησκευτικός τουρισμός δεν αποτελεί για εσάς κίνητρο ταξιδιού και το snowboard είναι εκτός εποχής τον Ιούνιο, τότε ένας λόγος για να επισκεφθείτε την Ευρυτανία το καλοκαίρι που έρχεται είναι για να γνωρίσετε την “εξωτική” της πλευρά μέσα από το πανέμορφο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

Οι οδηγοί βουνού που το «ανακάλυψαν» το ονόμασαν «Πάντα Βρέχει» λέγοντας αόριστα ότι βρίσκεται κάπου στην Ευρυτανία. Πλέον το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι αρκετά γνωστό αλλά παραμένει εκτός πολιστισμού (ευτυχώς!!!). Ουσιαστικά, το φαράγγι Πάντα Βρέχει σχηματίζεται από τα νερά του Κρικελοπόταμου, βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά (ή Στουρνάρα) στο νότιο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και αποτελεί το στενότερο πέρασμα του ποταμού ανάμεσα στα όρη Πλατανάκι και Καλιακούδα.

Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα αλλά η μικρή αυτή απόσταση αρκεί για να το λατρέψουμε! Εκεί όπου το φαράγγι στενεύει πολύ κυριολεκτικά ΠάνταΒρέχει, τα νερά πέφτουν από την κορυφή των τοιχωμάτων του φαραγγιού και είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην «τροπική βροχή» που σας προσφέρει. Από εκεί πήρε και το όνομά του, από την αίσθηση της βροχής στο σώμα.


Το Πάντα Βρέχει αποτελεί αναμφισβήτητα ιδανικό φυσιολατρικό σημείο, τόσο για πεζοπορία όσο και για φωτογράφηση! Η μεγαλύτερη διαδρομή γίνεται μέσα στο νερό (river trekking) γι αυτό να είστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά ότι θα χρειαστεί να περπατήσετε κάπου μισή ωρίτσα μέσα στο ποτάμι (και όχι σε κάποιο μονοπάτι δίπλα σε αυτό). Πολλές φορές το νερό μπορεί να φτάσει και μέχρι τη μέση σας που σημαίνει ότι χρειάζονται κατάλληλα ρούχα (πάνινα παπούτσια ακόμη και αν βραχούν, κάλτσες, σορτς ή μαγιό) και δεύτερα ρούχα για μετά... Φτάνοντας στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες μπορείτε να κολυμπήσετε.
Κάθε Σαββατοκύριακο, από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο διοργανώνονται δραστηριότητες στο φαράγγι, με χαμηλό κόστος, που περιλαμβάνουν πικνίκ, τοπική μεταφορά με 4χ4 και έμπειρους συνοδούς.
Η ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή γίνεται από το χωριό Ροσκά, μέσω Δομνίστας. Πρόσβαση μπορείτε να έχετε και από την ορεινή διάβαση της Καλλιακούδας, αλλά με πιο δύσκολο δρόμο. Οδικώς από Αθήνα το Πάντα Βρέχει απέχει περίπου 300 χμ.
Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της άγριας φύσης (και όχι μόνο γι αυτούς) το Πάντα Βρέχει αποτελεί must προορισμό... Σίγουρα θα το λατρέψετε! Ανακαλύψτε το!