ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ιαματικά Λασπόλουτρα της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου.

Πιστοποιούνται τα Ιαματικά Λασπόλουτρα της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου.

Posted by: Posted date: Δεκεμβρίου 11, 2013 In: ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ   
 


 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο καθηγητής Δερματολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο Υπουργείο Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, με θέμα: “Ιαματικός – Ιατρικός Τουρισμός, Λασπόλουτρα Αγίας Τριάδας – Τουριστική Ανάπτυξη περιοχής”.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: “Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη άξια. Γνωρίζετε ότι υλοποιούμε ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή μας με την “κωδική ονομασια” “Κέντρο Εναλλακτικού Τουρισμού”. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να εντάξουμε την περιοχή μας σε μια νέα τουριστική ενότητα, τον Ιατρικό – Ιαματικό Τουρισμό. Γενιές μεγάλωσαν βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους να χρησιμοποιούν τον πηλό της Αγίας Τριάδας με θεαματικά αποτελέσματα για την υγεία τους, αλλά ο ερασιτεχνικός και οχι επιστημονικός τρόπος προσέγγισης των λασπόλουτρων της Αγίας Τριάδας δεν έφερναν αποτελέσματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουμε καν στο χάρτη των Ιαματικών Πηγών και να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τουριστικά. Κάναμε ολες τις απαραίτητες μελέτες για να φέρουμε το έργο αυτό σε πέρας και καταθέσαμε το φάκελο στη σχετική επιτροπή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κουσκούκη ο φάκελος είναι πλήρης και πιστοποιεί την ιαματικότητα των Λασπόλουτρων της Αγίας Τριάδας. Απο τις περίπου 700 πηγές της χώρας, που οι περισότερες ανήκουν στους δήμους, 70 έκαναν αίτηση, 20 έφεραν μελέτες και στις πρώτες 3-4 που που εχουν πληρότητα και οδηγούνται σε ΦΕΚ είμαστε εμείς.
Η πιστοποίηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την εξέλιξη του Μεσολογγίου, σε πόλη της Λασποθεραπείας και της Λουτροθεραπείας με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οφείλω να ευχαριστήσω για τη συνδρομή τους : Το φυσικοθεραπευτή κ. Πνευματικάτο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μαστρανδρέου, τη Δημοτική Αστυνομικό και πτυχιούχο Γεωλόγο κα Μπαουστάνου, καθώς και τον συμπολίτη μας Θόδωρο Γκανιάτσο.”
Ο καθηγητής Δερματολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο Υπουργείο Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης δήλωσε: “Τα θεαματικά αποτελέσματα των λασπόλουτρων της Αγίας Τριάδας τα γνωρίζαμε εμπειρικά. Με το φάκελο αποδεικνύεται επιστημονικά πλέον και οδηγεί στην επίσημη αναγνώριση της Αγίας Τριάδας ως Ιαματικό Τόπο. Με την πιστοποίηση θα μπορέσετε να προχωρήσετε στις ενέργειες ένταξης την περιοχή σας στον επενδυτικό νόμο και το ΕΣΠΑ και να εξελιχθεί η περιοχή σας σε κέντρο Ιαματικού – Ιατρικού Τουρισμού.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Ιερας Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις