ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Διονύσιος Σπ. Μπερερής


Στις 06-03-2014 στη Στοά του Βιβλίου έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερερή, Πρ. Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. με τίτλο:

 «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ (Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1760-2013)»

 << Στους εμπνευσμένους παιδαγωγούς που εγεώργησαν στον αγρόν της Παιδείας με φλόγα, αξιοπρέπεια και ήθος και χάρισαν στους μαθητές τους τα πλλούσια πνευματικά δώρα>>

      Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν  επιβράβευση της προσπάθειας του Διονύση Σπ. Μπερερή να καταγράψει την Παιδεία της  Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου από το 1760 εως 2013.

     Την εκδήλωση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε),  ο οποίος προλογίζοντας το βιβλίο έγραψε:

 << Η παρούσα έκδοσης που είναι καρπός υπευθύνου και σύνθετου ερευνητικού μόχθου αποτελεί διαχρονικό πανόραμα της Παιδείας (1760-2013) στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, που με το ανεπανάληπτο έπος της Εξόδου και όσων προηγήθηκαν κατέστη σύμβολο απαράμιλλο και οικομενικό ελευθερίας, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ανθρώπινης παιδείας.>>

Εισηγητές : 
-κος Αθανάσιος Παπάς, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και 
-κος Γεώργιος Ι. Σπανός, Καθηγητής Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, παίρνοντας το λόγο  ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους και όλους όσους πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία τη βοήθειά τους στη συγκέντρωση του υλικού.

Ζωή Ι. Γκανιάτσου


Φωτογραφικό υλικό  :http://xiromeronews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις