ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικος εκλεκτός μεζές - Ματιές

ΜΑΤΙΕΣ



Παίρνουμε μια χοιρινή συκωταριά (τα άντερα να είναι τα χοντρά,

 όχι τα λεπτά που φτιάχνουν λουκάνικα).
Πλένουμε πολύ καλά συκωταριά και άντερα.

Τα κόβουμε ψιλά κομμάτια (βάζουμε το μισό συκώτι, όχι ολόκληρο).

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε:
ψιλοκομμένο άνηθο και 1 πράσο
ένα ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
και 4 φλυτζανια ρυζι


Με ένα χωνί γεμίζουμε με προσοχή το άντερο και αφήνω αρκετό

 χώρο (δεν το «τιγκάρω») γιατί με το βράσιμο  θα φουσκώσουν τα υλικά. 
Επίσης δε γεμίζω ως την άκρη άκρη για τον ίδιο λόγο.
Οταν αρχίσει να βράζει το νερό κατα τακτά διαστήματα τρυπάμε
 με μια βελόνα τα αντερα για βγαίνει ο αέρας και να μην μας σπάσουν.  
Μετά από μισή ώρα περιπου τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα με προσοχή 
και τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε λιγο νερό.

Ψήνω στους 170 βαθμούς 1,5 ώρες.  Όταν σώνεται το νερό,συμπληρώνω.
Οταν αρχίσει να κοκκινίζει η ματια ειναι ετοιμη να βγει απο τη φωτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις